top

HŐSÉGRIADÓ

Tiszajenő Község Önkormányzata
5094. Tiszajenő, Vasút utca 11 sz.
Tel:56/434-550  Tel/Fax: 56/587-013
E-mail: info@tiszajeno.hu


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatom Tisztelt lakosságot, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos

az ország egész területére vonatkozóan

2024. július 07-én (vasárnap) 00.00 órától 2024. július 18. (csütörtök) 24.00 óráig

III. fokú hőségriasztást adott ki.

A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek. 

A kánikula idején – kiemelten 11-15 óra között – tartózkodjunk hűvös helyen, kerüljük a szervezetünket terhelő fizikai munkát, zuhanyozzunk naponta többször, langyos vízzel.

Fontos, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, elsősorban vizet. Ne fogyasszon olyan innivalót, amely sok cukrot, koffeint vagy alkoholt tartalmaz – ezek fokozzák a szomjúságérzetet, még több folyadékot vonnak el a szervezettől!

A déli órákban lehetőleg kerüljék a tűző napon történő tartózkodást, használjanak napvédő krémeket, illetve ajánlott sapka, vagy kalap viselése. 

Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerüljék a megterhelő fizikai munkát. Az autóval közlekedők is legyenek különösen óvatosak, vigyenek magukkal a szokásosnál több lehetőleg hűtött folyadékot.

Ne hagyjanak kisgyermeket, állatot bezárt gépkocsiban. A kocsiban kánikulában akár 70 Celsius-fok is lehet. Még félig leengedett ablak mellett vagy félárnyékban is percek alatt életveszélyes helyzet alakulhat ki. Ha bárki autóban hagyott gyermeket vagy állatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot.

Tiszajenő településen a lakosság által ideiglenesen igénybe vehető légkondícionált helyiségek az alábbiak:

Tiszajenő Községi Önkormányzat épülete 5094 Tiszajenő, Vasút utca 11.

FAMILIA ABC 5094 Tiszajenő, Vasút utca 205.

COOP ABC 5094 Tiszajenő, Rákóczi utca 21.

ERZSIKE ABC 5094 Tiszajenő, Arany János utca 45.

Tiszajenő, 2024.07.08.

                                                                                                 Virág József

                                                                                                 polgármester

Hírek