top

Településünk

Tisztelt Látogató!

Kérem engedje meg, hogy mielőtt az információ keresésébe fogjon feltartsam néhány sor erejéig.

Nem titkolt szándékom, hogy az alábbi gondolataimmal szeretnék Önnek kedvet csinálni kis falunkhoz,

mely három megye határán fekszik és ezáltal kapcsolódik Szolnokhoz-Kecskeméthez és nem utolsó sorban Budapesthez. Ennek köszönhetően is településünk életében folyamatos a fejlődés, az újat és szebbet akarás. Köszönhető ez még a civil szervezeteinknek, településünkön működő vállalkozásoknak és az itt élő tenni akaró lakosoknak. Továbbá köszönet illeti a korábbi vezetőket, akik áldozatos munkájukkal és a megfelelő irányok kijelölésével folyamatossá tették a falu fejlődését.

Nyugodt és csendes kis településünk egyre nagyobb ütemben hozza be a lemaradását, és igyekszik az itt élők környezetét, élhetési körülményeit színvonalasabbá tenni.( lásd. oktatás, egészségügy stb.) Folyamatosan igyekszünk kihasználni a pályázati lehetőségeket minden téren.

Természetesen fontos, hogy az utódjaink ismerjék településünk múltját, és ennek egyik bizonyítéka a Kisvasúti Emlékhely létrehozása, és a volt Polgárvédelmi Központ látogathatósága. A már hagyománnyá váló rendezvényeinket tovább vigyék és lehetőség szerint a településen maradjanak. A szabadidő eltöltésére kiváló lehetőséget nyújt a Tisza és természetvédelmi területe egy pihentető kirándulással. Tiszakécske gyógyfürdői kerékpárral történő látogatása. S mondanivalómat talán úgy összegezném, hogy ez a csönd és béke szigete, ahová jó hazatérni a munkavilágából.

Köszönöm, hogy időt szakított rohanó világunkban erre a néhány sorra és remélem sikerült az érdeklődését is felkeltenem a mi kis falunk iránt.


A Szent István Általános Iskola és Óvoda intézményben működő községi könyvtár egész évben  nyitva áll az olvasás szerelmesei előtt.

Rendkívül nagy könyv-választékkal  rendelkezünk, több mint 10000 kötet található a polcokon.                                                                                     

Évente több alkalommal szervezünk író-olvasó találkozókat, a Költészet Napját  változatos programokkal tesszük emlékezetessé.

A könyvtárban működő e-Magyarország ponton 3 db számítógéppel internet-hozzáférési  lehetőség került kiépítésre, mely  az érdeklődők  rendelkezésére áll.

Könyvtár Nyitva tartása: 

Szerdai nap : 12:00 – 17:00

Pénteki nap : 12:00 – 17:00

A Nemzeti Művelődési Intézet internetes felületet indított, amely egy az online tudásmegosztást kínáló weboldal aszakkor.hu Látogasson el ezen nem hagyományos szakköreinkre!

A Tiszajenői Nyugdíjas Klub havonta egy alkalommal, csütörtöki napon 16,00 órai kezdettel tartja klubfoglalkozását a Tiszajenői Művelődési Házban.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Halász Miklósné klubvezető
Telefon: 06/70/228-6514