top

Turizmus

A természet kedvelői az úgynevezett ” Bábolna ” területen madár ritkaságokat fedezhetnek fel. Természetvédelemre kijelölt terület a Tisza-part nagy része, ahol a horgászatot kedvelők találhatnak kellemes kikapcsolódást.

A vadászatot  kedvelők a helyi Tisza Vadásztársaság segítségével hódolhatnak szenvedélyüknek.

A Tisza Vadásztársaság legnagyobb taglétszáma 44 fő volt, ma 40 tagja van.

Az összesen mintegy 7000 hektáros területen két hivatásos vadász látja el a vadgazdálkodási feladatokat, munkáját egy terepjáró kis-teherkocsi segíti.

A térség vadászati és vadgazdálkodási lehetőségeit nagymértékben befolyásolta a Tisza folyó. 1998-óta több alkalommal is víz alá került 2000-2500 ha nagyságú terület, mely a vadállomány csökkenését, az élőhelyek pusztulását vonta maga után.

170 hektár saját földterülettel rendelkezik a Vadásztársaság, melynek hozzávetőlegesen egyharmada erdő,egyharmada gyep, egyharmada szántó.

A Vadásztársaság tulajdonában van a település külterületén lévő vadászház, melyhez kapcsolódóan évente 4000-6000 napos fácánt nevelő helyiséget is kialakított a társaság. A  területen jellemzően nyulat, fácánt, őzet és dúvadat lehet elejteni, de néhány vaddisznó is található a Tisza árterén.

Napjainkban vadászterületünk a spanyol és német vendégvadászok körében közkedvelt.

Évente koronglövészettel egybekötött  vadász-találkozót, és vadászbált szervez a társaság.