top

T Á J É K O Z T A T Á S

Szerző: compnet Közzétéve:

a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról szóló 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendelet módosításáról

Ezúton tájékoztatom az érintetteket, hogy Tiszajenő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. december 21-én megtartott testületi ülésén 2016. január 1. napjától módosította a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról szóló 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendeletét.

A módosítás érintette a települési lakásfenntartási támogatásra vonatkozó szabályokat.

Eszerint havi 4.000,- Ft összegű rendszeres települési lakásfenntartási támogatásra jogosult az a háztartás, ahol a háztartásban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 180 % -át ( 51.300,- Ft), egyedül élő esetén 210 %-át ( 59.850,-Ft), és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona.

További változás, hogy a támogatás szempontjából figyelembe vehető fogyasztási egységek kiegészültek az alábbiakkal: ha a kérelmező háztartásában gyermekét egyedülállóként nevelő szülő él, a rá tekintettel figyelembe vehető arányszám 0,2-vel növekszik.

Az eljárási szabályok körében változás, hogy amennyiben a települési lakásfenntartási támogatásban részesülő személy lakcíme a támogatás folyósításának időtartama alatt megváltozik, vagy a jogosult meghal, a változás, illetve a haláleset hónapjára járó támogatást az Önkormányzat teljes összegben folyósítja, de a támogatás további folyósítását meg kell szűntetni.

Puskás Béla

polgármester

Kategóriák: Hírek