top

ÉAOP-5.1.2/D2-11-2011-0039

Egy újabb európai uniós támogatásnak köszönhetően  TISZAJENŐ ÉLHETŐBB ÉS BIZTONSÁGOSABB TELEPÜLÉS LESZ

 „Belterületi csapadékvíz rendezés Tiszajenő településen” címmel nyert összesen 148.587.091 Ft vissza nem térítendő támogatást Tiszajenő Község Önkormányzata az Észak-Alföldi Regionális Operatív Program keretében meghirdetett „Belterületi bel- és csapadékvíz-védelmi fejlesztések” című pályázati kiíráson.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a támogatás intenzitása 90%.

A projekt megvalósítás kezdő napja: 2013. július 05., a fizikai befejezés határideje: 2013. december 27.

Az első, amit a beruházásból a Tiszajenőn élők észrevehettek, hogy új tájékoztatótábla került a település főtérre. A tájékoztatás egy újabb Európai Unió által társfinanszírozott pályázat megvalósításának kezdetét jelzi. A mintegy 165 millió forint összértékű beruházás ugyan jelenleg még inkább kellemetlenséget, mint örömöt okoz az itt élőknek, de hamarosan az eddig belvízzel veszélyeztetett 74 lakóház és további körülbelül 40 ingatlan számára fogja biztosítani a csapadékos időszakokban a belvízvédelmet. A munkálatok elvégzését az önkormányzat által elnyert 148,5 millió Ft európai uniós támogatás és a kiegészítésként elnyert önerő támogatás teszi lehetővé. A projekt keretében így igen csekély önerő biztosításával 8,2 km vízelvezető árok építése történik. A kivitelező cég, a közbeszerzés útján kiválasztott Tief Terra Kft. tervszerűen halad a munkálatokkal, melyek előreláthatóan még az idén befejeződnek, és a település felkészülten várhatja a tavaszi csapadékos hónapokat.

ÉAOP-5.1.2/D2-11-2011-0039