top

Tájékoztató/Felhívás

Kedves Tiszajenői Lakosok!

A népszámlálással kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom Önöket.

A 2022. évi népszámlálás online – internetes – adatszolgáltatása 2022. október 19-én lezárult. Akik nem rögzítették a kérdőíveket online, adott időpontig, azon személyeket a számlálóbiztosok keresik fel otthonukban.

A számlálóbiztosok a napokban elkezdték tevékenységüket, az adatszolgáltatás 2022. november 20-ig kötelező.

A számlálóbiztosok minden lakást felkeresnek 2022. november 6-ig személyesen. Akik a felkeresés időpontjában nem tartózkodtak otthonukban azok értesítést kaptak a számlálóbiztos telefonszámával. Kérjük, hogy a kapcsolatfelvételt mihamarabb teljesíteni szíveskedjenek.

Fontos, hogy az adatszolgáltatás más módon pl. postai úton nem minősül teljesítettnek, tehát kötelesek együttműködni a számlálóbiztossal a kérdőív rögzítésében!!!

Felhívom a figyelmet, hogy a 2018. évi CI. törvény 3.§ (1) bekezdése értelmében:
“Az adatszolgáltatás kötelező. Az adatszolgáltatók kötelesek a népszámlálás körébe tartozó adatokat a valóságnak megfelelően megadni.”

A számlálóbiztosokkal történő együttműködés hiányában hatósági intézkedésekre – közigazgatási bírságra – is sor kerülhet.

Tájékoztatom Önöket, hogy számlálóbiztosaink tevékenységük során pártpolitikától függetlenek és az adatszolgáltatás is politikamentes.

Kérem szíves segítségüket a számlálóbiztosok munkájának megkönnyítése érdekében!

Hírek